Papierloos werken met CGM in je apotheek? Het kan met PI-Farma

Papierloos werken met CGM in je apotheek? Het kan met PI-Farma

Papierloos werken in de apotheek is sinds zo’n zes jaar mogelijk. En wat een verschil maakt het; je werkt efficiënter, raakt geen papieren meer kwijt en alles wordt automatisch gearchiveerd. Veel apothekers stapten daarom al over. Met PI-Farma is papierloos werken nu ook mogelijk voor CGM-apotheken. Waarin PI-Farma zich onderscheidt? Lees het hier! 

Papierloos werken met PI-Farma en CGM

Met PI-Farma digitaliseer je recepten en versnel je je werkproces. Zodra je recepten aanschrijft in het AIS, digitaliseert en archiveert PI-Farma de recepten na het uitvullen automatisch. Alle toebehoren wordt digitaal opgeslagen en pas geprint bij het uitvullen. Zo raak je minder papieren kwijt.  

Daarbij is er een volledige aanschrijfbuffer: Edifact, Medicom, LSP, fax, e-mail. Werkelijk élk recept zit erin. Dat geeft je een handig totaaloverzicht. Als laatste kun je op afstand ook preventief recepten controleren, waardoor je meer grip krijgt op het gehele proces in de apotheek. Lees hier nog meer over PI-Farma.  

Voordelen van PI-Farma

Met PI-Farma start je snel met papierloos werken, ook met CGM. Een belangrijk voordeel ten opzichte van komende oplossingen is dat PI-Farma al jarenlang is doorontwikkeld en verbeterd op basis van ervaringen uit de praktijk. Het is dus volledig aangepast naar de wensen van apothekers. Daarnaast gaan wij natuurlijk altijd door met ontwikkelen!  

Een greep uit PI-Farma’s voordelen:  

 1. De slimme buffer

  PI-Farma heeft een eigen, slimme aanschrijfbuffer die automatisch recepten beoordeelt (zoals bezorgen, kluis, spoed, distributie, en meer), zonder dat een assistent ernaar hoeft te kijken. Dit doet PI-Farma op basis van de tekst op het recept en van het BSN-nummer.

  Uiteraard kun je ook handmatig tags toevoegen zodat je recepten kunt ‘parkeren’. Daarmee kan iedereen zien dat er bijvoorbeeld een vraag uitstaat bij een arts en dat het recept even kan blijven liggen.

 2. Volledige buffer

  De aanschrijfbuffer is niet alleen slim, hij is ook volledig. Alles staat erin zodat je een totaaloverzicht hebt van alle wat je nog moet verwerken. Dus niet alleen de digitale recepten (Edifact, Medicom, LSP) maar ook alle andere ‘recepten’ zoals faxen, e-mails en scans.

 3. Extra notificaties

  PI-Farma geeft extra notificaties zodat interacties aan de balie makkelijk opvallen en niet worden vergeten. In combinatie met Loxis Track and Trace is het zelfs af te dwingen dat een assistente eerst een recept opent voordat ze de terhandstelling kan doen.

  Ook is het mogelijk dat de aanschrijver via een pop-upwaarschuwing de uitvuller extra attendeert op bepaalde handelingen of controles. Waarschuwingen kunnen ook automatisch plaatsvinden, bijvoorbeeld op basis van medicatie.

 4. Digitaal nakijken

  Alle apothekers kunnen werkplek onafhankelijk voor elkaar nakijken. Doordat er vroegtijdig kan worden nagekeken ligt de werkdruk voor apothekers niet pas aan het einde van de dag. 

Koppelingen met uitvulsystemen

PI-Farma is gekoppeld aan track-en-trace-oplossing Loxis. Dit zorgt voor een makkelijke afgifte aan de balie. Alle interacties en bijzonderheden rondom een recept kijk je gemakkelijk in, waardoor het proces soepeler verloopt. Daarnaast beschikt Loxis over functies om assistentes “te dwingen” om een recept te openen, zodat er niets misgaat. 

Naast deze koppeling, integreert PI-Farma ook met allerlei verschillende uitvulsystemen zoals Odessa, SpeedFiller en FluenC. Op deze manier voeg je al je processen samen en maak je een grote efficiëntieslag.  

Neem contact op

In het afgelopen jaar koppelden we bij verschillende apothekers hun CGM-AIS succesvol aan PI-Farma. Ben je benieuwd wat wij voor jouw apotheek kunnen betekenen? En hoe jij papierloos kunt werken met CGM? Neem dan contact op via info@crolox.nl, +31 (0)88 2276569 of via ons contactformulier