Nieuwe track-and-trace-oplossing? Ontdek waarom Loxis bij jouw apotheek past

Nieuwe track-and-trace-oplossing? Ontdek waarom Loxis bij jouw apotheek past

Zoek jij naar een nieuwe track-andtrace-oplossing, omdat Servisoft ermee stopt? Of ben je simpelweg niet tevreden over je huidige leverancier? Dan zijn er verschillende aanbieders waaruit je kunt kiezen. Alleen is die keus niet altijd even makkelijk gemaakt. Zeker omdat track-andtrace zo’n onmisbaar onderdeel is van je apotheek. In deze blog leggen wij je uit wat Loxis met het oog op de toekomst een interessante partij maakt en wanneer onze oplossing bij je past.  

Gemakkelijk overstappen

Waarschijnlijk zie jij op tegen de overstap naar een andere leverancier. Dat begrijpen we. Overstappen brengt vaak migratieproblemen met zich mee en kost tijd. En dat laatste heb je al niet in overvloed. Nu kunnen we je geruststellen: alle track-and-trace-oplossingen zijn in de basis aan elkaar gelijk, waardoor een overstap niet heel ingrijpend is.  

Werk jij nu met Servisoft? Dan is de overgang naar Loxis helemaal gemakkelijk. Want onze software zit net als die van hen in de cloud en is daarnaast goed geïntegreerd met de meest gangbare AIS’en. Hierdoor gaat de implementatie nog sneller en hoeven collega’s amper te wennen aan het nieuwe systeem. 

Kiezen met het oog op de toekomst

Als alle track-and-trace-oplossingen op elkaar lijken, maakt het dan uit voor welke je kiest? Dat is vooral belangrijk met het oog op de toekomst. Als apotheekhouder moet je namelijk wat met de uitdagingen waar we nu en de komende jaren mee te maken hebben: de personeelstekorten, druk op de regelprijsvergoeding en de opmars van de internetapotheek.  

Bij Loxis denken we daarom vooruit en ontwikkelen we functionaliteiten die jou als apotheker ondersteunen. Liever nog: laten floreren onder druk.  

Belangrijkste feature: koppeling met uitvulsysteem

De voornaamste en meest onderscheidende manier waarop wij apotheken klaarstomen voor de toekomst, is door onze koppeling met de lokale uitvulsystemen van Odessa, Speedfiller en Total Filling van FluenC in jouw regio.  

Loxis is de enige track-and-trace-oplossing die dit aanbiedt. Het grote voordeel hiervan is dat het je de mogelijkheid geeft om de receptlogistiek uit te besteden aan niet-medisch geschoold personeel of volledig uitbesteed als je geen personeel hebt.  

Loxis zorgt er namelijk voor dat je veel minder werk kwijt bent aan de pakjes sorteren en opruimen. Op de etiketten staat waar het recept naartoe moet; kluisjes, bezorgservice, herhaalservice of de afhaalkast. Waardoor je bij het uitvullen al kan sorteren. Het geeft zelfs aan wáár het in de kast moet liggen. Wat veel tijd scheelt is dat je niet meer pakje voor pakje alles in je track-and-trace hoeft in te scannen. De koppeling met je uitvulsysteem scheelt wel tot 1,5fte.   

Ondersteunen samenwerkende apotheken

Het kan goed zijn dat jij nog niet toe bent aan die koppeling met het uitvulsysteem. Daarom ondersteunen we ook bij kleinere stappen richting de toekomst. Bijvoorbeeld met onze software in de cloud. Hiermee ondersteunen wij samenwerkende apotheken. Zo werk je vanuit elke locatie gemakkelijk samen, kun je de bezorgservice centraal organiseren en voor patiënten van andere vestigingen checken waar een pakket is.  

Dat is niet alleen handig voor nu, maar wij geloven ook dat deze samenwerkingsverbanden internetapotheken het hoofd bieden. Want verenigd maak je een enorme efficiëntieslag, waardoor je meer uit de receptregelvergoeding haalt.  

Voldoen aan de AVG en NEN 7510

Doordat wij in de cloud zitten, heeft onze software automatisch een streepje voor wat betreft veiligheid. Met lokale servers loop je meer risico’s op het gebied van de informatiebeveiliging. Gaat er iets mis, zoals brand of inbraak? Dan zit je met een enorm datalek, aangezien er zoveel adres- en medicatiegegevens opgeslagen zijn. Informatie die is opgeslagen in datacenters is vele malen beter beveilig dan hardware en software in je apotheek.  

Poliklinische apotheken mogen om deze redenen – die ook in strijd zijn met de AVG – geen lokaal draaiende software meer gebruiken. Nu nemen we bij Loxis meer veiligheidsmaatregelen dan alleen draaien in de cloud. Wij zijn als enige in de markt ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Zo ondersteunen we HKZ-IZO gecertificeerde apotheken en klanten die timmeren aan een veiligere werkplek.  

Ontdek Loxis in een gratis demo

Ben jij klaar om voor te sorteren op de toekomst? Enthousiast over Loxis of twijfel je nog? Bij ons kun je gratis en vrijblijvend een demo aanvragen. Hierbij laten we je bij ons op kantoor, in jouw apotheek of in een Loxis-apotheek zien hoe onze software werkt en hoe dit mogelijk wel of niet aansluit bij jouw huidige IT-omgeving. Vraag de demo hier aan.