Waarom central filling je personeelstekort niet oplost

Waarom central filling je personeelstekort niet oplost

Het personeelstekort wordt steeds nijpender in apotheken. Zelfs zo erg, dat meerdere apothekers weer teruggaan naar central filling omdat ze hun Odessa-kast of SpeedFiller niet bemand krijgen. We begrijpen de keuze, maar uiteindelijk verplaats je het probleem. Dus wat kun je dán doen? Wij adviseren de inzet van Total Filling. Wat dat is? En wat het je oplevert? Lees het hier! 

Het probleem met central filling

Als je de mensen mist om de Odessa-kast of SpeedFiller te bedienen, is het een begrijpelijke stap om weer gebruik te maken van central filling. Dan hoef je tenminste niet zelf uit te vullen en het “énkel” te verwerken in je apotheek. Toch verplaats je het probleem alleen maar.  

Want zodra die tien á vijftien bakken met pakjes binnenkomen, moet je deze eerst nog sorteren op kluis, afhaalkast en bezorging. Vervolgens registreer je deze allemaal in je track-and-trace en dán moet je alle toebehoren er nog bij doen. Dit kost je al snel zo’n twee tot drie uur – een hele ochtend aan werk. Dus is het dan wel echt een oplossing of raak je alleen van de regen in de drup?  

Dit is Total Filling

Toch móét er een oplossing komen, want anders krijg je simpelweg de logistiek van je apotheek niet rond. Daarom adviseren we je om Total Filling te overwegen. Met dit relatief nieuwe uitvulsysteem plaats je de receptlogistiek buiten jouw apotheek. In de basis werkt het net zoals central filling, het is gewoon een dezelfde optie die je aanvinkt in jouw AIS bij het aanschrijven van recepten.  

Voor Total Filling moet je wel een track-and-tracesysteem hebben dat koppelt met een uitvulsysteem. Loxis is de enige oplossing die dat doet. Als jij een recept hebt aangeschreven, bezorgt de groothandel vervolgens de medicijnen bij een regionale hub. Daar pakt, plakt en verpakt een team jouw pakjes. Is alles klaar? Dan ontvang je het gesorteerd in bakken in jouw apotheek. De sortering vindt plaats per receptstroom. Denk aan de bezorging, afhaalkast, kluis etc.  

De voordelen van Total Filling

Wat maakt Total Filling anders – en beter – dan central filling? Met Total Filling krijg je dus alle recepten gesorteerd op locatie binnen, ze zijn voorzien van locatiecodes, zijn al gekoppeld met je track-and-trace én alle toebehoren zit al bij de pakjes. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is het in te boeken op de juiste locatie. En het bericht naar je patiënten gaat er pas uit, als jij de bakken binnen boekt.  

Dit levert het je op

Door de logistiek uit te besteden via Total Filling, word je volledig ontzorgd. Dit geeft rust binnen de apotheek maar vooral weer tijd waarvoor je bent opgeleid: het verlenen van zorg. Precies daar krijg je weer tijd voor als je Total Filling inzet.  

Maar wat levert het je nu nog meer op in de dagelijkse praktijk? 

  • Het kost je nog maar een half uur om recepten te verwerken 
  • Total Filling bespaart apotheken gemiddeld 1fte 
  • Je creëert rust op de werkvloer 
  • Logistieke problemen zijn niet langer jouw probleem, maar het probleem van de Total Filling-partij 

Werken met Total Filling

Op dit moment is FluenC de enige partij die Total Filling aanbiedt en zij bedienen nu de regio’s Amsterdam en Overrijssel. Dus alleen als jouw apotheek hier in de buurt zit, kun je er gebruik van maken.  

Een apotheker die dit al inzet, is Simon Latumalea van Apotheek Avereest. Hier lees je welke enorme voordelen het werken met Loxis en FluenC hem oplevert. Een klein tipje van de sluier: “Met PI-Farma, Loxis en FluenC staat er nu echt een totaaloplossing in mijn apotheek die me veel tijd en geld bespaart. Zo hoeven wij onze recepten alleen nog maar op de juiste plek te leggen.”  

Neem contact op!

Wil je meer weten over Loxis, PI-Farma of FluenC? Wil je zien hoe het in de pratijk werkt? Neem dan contact met ons op via +31 (0)88 2276569 of info@crolox.nl. Wij vertellen je graag meer en organiseren ook gratis demo’s waarbij je ervaart hoe deze totaaloplossing functioneert in de praktijk.