Zo bespaar je met een uitvulsysteem 30% tijd in je apotheek

Zo bespaar je met een uitvulsysteem 30% tijd in je apotheek

Bestellen, pakken, plakken en verpakken: de receptenstroom vergt veel tijd, geld en mankracht binnen jouw apotheek. En laat je al die drie zaken nou niet in overvloed hebben. Om jezelf wat werk uit handen te nemen, maak jij misschien al wel gebruik van local of central filling. Maar hiermee moet jij alsnog zelf de etiketten plakken en recepten klaarmaken of de medicijnen ordenen. Kan jouw uitvulsysteem niet nóg efficiënter zijn? Jazeker wel. Hoe? Dat vertellen wij je in dit blog. 

Local en central filling als uitvulsystemen

Local en central filling zijn al uitkomsten bij het stroomlijnen van jouw apotheek. Hierbij neemt de groothandel al wat werk van jou over, maar blijft er alsnog veel handmatige arbeid over voor het medisch geschoolde personeel in jouw apotheek. Hierdoor houden zij minder tijd over voor zorgverlening. Hoe je nog meer tijd wint? Met regional filling van FluenC 

Regional filling als uitvulsysteem

Met slimme software en een toekomstbestendig model maakt FluenC regional filling mogelijk. Hierbij ga je een samenwerking aan met apothekers uit jouw regio. Het bestellen van de medicijnen verloopt nog steeds via de groothandel, maar passeert dan een tussenstation: de regionale hub.  

Hier worden alle medicijnen gestickerd, voorzien van een bijsluiter, verpakt en gesorteerd. Vervolgens worden alle pakjes met dezelfde bestemming – kluis, bezorging, herhaalservice, afhaalkast, e.d. – in dezelfde pak aangeleverd. Als de recepten dan bij jouw apotheek aankomen, hoef je ze enkel nog op de juiste plek in de la te leggen. Een klus die normaal een hele hap uit je dag is, is nu in enkele minuten gefikst. Ga maar eens na hoeveel tijd dat bespaart in jouw apotheek.  

Aanvullingen op jouw uitvulsysteem

Regional filling is hét uitvulsysteem dat jou het meeste werk uit handen neemt. Maar misschien voelt dit nog als een te grote stap of vind je het spannend dat de recepten bijna volledig buiten jouw apotheek worden klaargemaakt. Als jij je hierin herkent, maar wel graag een efficiëntieslag wilt maken, biedt FillConnector uitkomst. Deze tool is een gratis onderdeel van Loxis track and trace. En hiermee verbind je jouw sorteerproces met je AIS, andere werkprocessen en systemen in jouw apotheek. Of je nu nu gebruikmaakt van local, central of regional filling, FillConnector sluit erop aan. 

Hoe werkt FillConnector?

Bij het bestellen van een recept of medicijn gebruikt FillConnector de sorteergegevens uit het AIS. Op basis daarvan bepaald de tool automatisch op welke locatie het recept terecht moet komen – bij de bezorgdienst, herhaalservice of de kluis – en verstuurt dat mee met de bestelling. Komen de medicijnen of het recept in jouw apotheek aan? Dan staat er precies waar het naartoe moet. Als al jouw systemen met FillConnector zijn geïntegreerd, is het niet meer nodig om medicatie handmatig te beoordelen of sorteren.  

De inzet van personeel zonder medicijnkennis

Met FillConnector is het mogelijk om alleen maar personeel zonder medicijnkennis in te zetten voor het logistieke proces.  Of het nu studenten, mensen uit een andere branche of ongeschoold personeel is: met FillConnector kan iedereen overweg. En wordt er een fout gemaakt? Dan krijg je een melding. Hierdoor kan het medische personeel binnen jouw apotheek focussen op de zorgtaken en gaat de klanttevredenheid omhoog.  

De voordelen van FillConnector

FillConnector kan de logistieke efficiëntie binnen jouw apotheek dus in stroomversnelling brengen. Hoe het precies samenvalt met jouw apotheek? En wat alle voordelen exact zijn? Dat zetten we hier nog even voor je op een rij: 

  • Verbindt jouw (toekomstige) sorteersysteem met Loxis, PI-Farma en je AIS   
  • Volledige integratie van je belangrijkste processen   
  • Realiseer grote besparingen in uren én kosten  
  • Makkelijke koppeling met FluenC, SMART, Odessa, ROWA, SpeedFiller en meer! 
  • Foutloos sorteerproces zonder dubbele controle 
  • Eenvoudig werknemers zonder medicijnkennis inzetten

Neem contact op

Ben jij geïnteresseerd in FillConnector en wil je dit implementeren in jouw apotheek? Neem dan contact met ons op via: info@crolox.nl. Wij helpen je graag verder! 

Terug naar alle nieuws, blogs en artikelen >